Kissné Varga Katalin portréA fonalak és a színek megszállottjaként hat évvel ezelőtt a Facebookon találtam rá egy budapesti szövőműhelyre, ahol megismerkedhettem a szövés varázslatos világával. Rövidesen megvalósult az álmom, saját szövőszékeket vásárolhattam, és így már nap mint nap lehetőségem volt szőni.

Sok-sok tanulás és tapasztalatgyűjtés után ma már nem csupán hobbi számomra a szövés. Egyedi tervezésű sálakat, vállkendőket és finom textileket szövök természetes fonalakból, elsősorban merinói gyapjúból, mulberry selyemből és pamutból.

Egynapos kézi szövőfoglalkozásokat is tartok egy-két fő számára, melyeken kezdőként is már az első alkalommal elkészítheted azt a saját tervezésű kendőt, sálat, melyet szívesen viselnél, vagy mellyel örömet szereznél valakinek. A szövés meditatív önkifejező tevékenység, a kezeid alatt megszülető kelmében ott rejtőzik a szövés közben megélt minden gondolatod, érzésed.

Köszönöm, ha ellátogatsz Facebook oldalamra, és válogatsz a készleten lévő alkotásaim közül, vagy ötletet merítesz belőlük, hogy megrendeld a saját elképzelésed szerinti sálat, stólát.

Kata

„Alkotni annyi, mint életet alkotni, és minden alkotás szavakkal kifejezhetetlen valami.” – Antoine de Saint-Exupéry