Őszi Judit

A JuccWork megálmodója és tervezője, Őszi Judit vagyok. Eredetileg magyar szakos tanár, művelődésszervező, valamint 6 gyermekes anya, feleség, hobbifotós, és mozgatórugója ennek az egyszemélyes kis márkának.  Mindennek története azonban már ott gyökerezik a gyerekkori szenvedélyes ruhatervezésben, anyukám textilmaradékainak lelkes hasznosításában, a 12 évesen kikísérletezett, öntudatlanul is újrahasznosító újságpapír ékszerekben, megmaradt zománcfestékből létrehozott extrém festményekben.

Természetes, minőségi pamut-, gyapjú-, lenfonalakkal, ipari maradékból származó póló- és zsinórfonallal dolgozom #csaktermészetesen szlogennel, a fenntarthatóságot szem előtt tartva. Szeretném, ha a nőket nem a divat irányítaná, hanem viseletükben inkább önmagukat jelenítenék meg, önkifejezésük része lehetne ez a vonal, ezért egyre tudatosabban készülnek nálam ékszerek a 4 évszak által jelzett színtípusra hangolva.

Ezen túlmenően készítek baba- és gyerekszobába tervezett dekorációt, személyre szabott, horgolt babaköszöntő képeket, valamint minőségi gyapjúfilcből, horgolással kiegészített lakásdekorációt is, amelyek esetén szívesen használok fel mentett régi népviseleti vagy újrahasznosított textileket.

A klasszikus kézimunka nem az én asztalom, viszont igyekszem minden kísérletező kedvemet „beleszőni” a termékeimbe és ezáltal új, érdekes felhasználását adni az anyagnak.

Vallom, hogy a kevesebb több, hiszen a színek önmagukban is feldobják a legegyszerűbb formákat is. Ahogy a cseresznye a maga nemességében, úgy egy egyszerű nyaklánc a maga színeivel, formáival is lehet csoda.

Ékszereim között ugyanúgy megtalálhatsz mindennapokra tervezett egyszerűbb darabokat, mint méretében és színeiben szemet vonzó alkalmi viseleteket.