Kostyál Viktor vagyok, és gyerekkorom óta rajzolok. A Kostyál Viktor Karikatúra „forrás-ötlete” a főiskolai tanulmányaimtól eredeztethető, tanáraim ott figyeltek fel arra, hogy ez a műfaj, a tulajdonságok kifigurázása, a jellemző vonások kiemelése könnyen megy, fogékony vagyok rá.

Immár 4 éve vagyok jelen mint művészeti kisvállalkozó, és a rajzaim, ezen belül is leginkább a karikatúráim, egyre népszerűbbek. Kialakítottam egy egyedi rendszert, ami egy szolíd, mégis vicces ábrázoláson alapul, különlegessége pedig a környezetben lévő sok apró, személyes részletben rejlik.

2 féle karikatúrára tudnám osztani munkásságom:

  • netes rendelésen alapuló, ahol fotók, és a leírt jellemzések alapján egy komplexebb, részletesen kidolgozott rajz a végeredmény. (akár nagy létszámú csoportképek)
  • helyszínen készült gyors karikatúrák, melyek rövid elkészülési idejük miatt rendkívül friss, lendületes alkotást eredményeznek.    

Karikatúráimat nem szokványos helyekre is rá tudom szabni, az egyik legnépszerűbb pl. az esküvői meghívó, vagy akár bögrékre, pólókra és egyéb nyomtatható felületekre.