Tóthné Marcsi portréA MagicHerb naturkozmetikai termékek fejlesztésével, gyártásával foglalkozó kis manufaktúra.

A vállalkozást 2010-ben indítottam. Gyermekeim akkor voltak kamaszok, s láttam hogy mennyire szenvednek a hormonális változásokkal, aknékkal. Egyik pillanatban gyulladt, másik pillanatban száraz bőrrel. Próbáltunk külső segitséget igénybe venni. Használtunk számtalan készítményt, jártunk orvostól orvosig, de a problémát sajnos csak ideig-óráig tudták kezelni.  Egy-két hónap múlva mindig fellángolt és újból kezdődtek a fájdalommal járó kellemetlen tünetek…

Ekkor már nem bírtam tovább nézni a gyerekek szenvedését, összeszedtem minden tudásomat, és kis konyhámban elkészítettem első gyulladásgátló kecsketejes szappanomat (Ez mai napig forgalomban van. Ő a Grapefruitmag olajos kecsketejes fekete szappanunk). Az eredményeket látva tudtam, hogy itt már nem lesz megállás. Imádtam kitalálni, fejleszteni, gyártani, csomagolni a saját termékeimet. Egyre több családtag és ismerős, ismerős ismerőse keresett különböző problémákkal. Már éreztem, hogy valami megváltozik körülöttem, rá kellett jönnöm, hogy ez lesz az én új életem, ez a feladatom itt a Földön. A feladatok sorra jöttek, így vegyész és fitoterapeuta tudásomat összegyúrva bőrbetegségekkel kezdtem foglalkozni. A folyamat során bebizonyosodott számomra, hogy mennyire nagy jelentősége van a használt kozmetikumok milyenségének és minőségének. Látom, hogy szimplán megfelelő készítmények alkalmazásával óriási javulást érhetünk el aknés, ekcémás psoriasisos, vagy egyéb bőrprobléma esetén.

A kozmetikumokat azonban nem csak problémás vagy beteg bőrre ajánlom. Használatuk megelőzésképpen mindennapos tisztálkodásra és bőrápolásra is tökéletes.

Termékpalettánk folyamatosan szélesedik. A kezdeti kecsketejes gyógynövényes szappanjaimból már több mint 20 félét gyártok, mára már komplex testápolást tudunk ajánlani tetőtől-talpig, 0-tól 120 éves korig. Unokám születésére 2020-ban megjelent babakozmetikai termékcsaládunk is. Ő lesz az első kis manó, aki kizárólag károsanyagmentes natúr kozmetikai termékeket használ apró kis élete első pillanatától kezdve.Természetesen az általam készített natúrkozmetikumok nem tartalmaznak parabéneket, kőolajszármazékokat, mesterséges illatolajakat, színezékeket, sőt pálmaolajat sem. A felhasznált anyagok mindegyike öko és natúr ecocert minősitéssel rendelkezik. Amit csak tudunk, helyi gazdaságokból szerzünk be, így erősítve a helyi gazdaságokat.

A csomagolásban sem ismerünk tréfát. Ahol csak lehet, újrafelhasználható üveg vagy fém tégelyeket használunk, de a műanyag flakonjaink is újrahasznosított anyagból készült tárolóedények.

Kozmetikumaink mindegyike élelmiszer minőségű, így abszolút nem károsítják a környezetet, ami számunkra óriási jelentőséggel bír.

Legújabb fejlesztésként termékeink nagy részét már csomagolásmentesen is elérhetitek. A kitelepüléseink során vásárokon már *kimérős* formában is vásárolhattok termékeinkből.

Jelenleg webáruházként üzemelünk, de reméljük, hogy nemsokára nyithatunk majd egy saját üzletet is, ahová mindennap betérhettek majd, hiszen egy titka van ezeknek a termékeknek. Használni kell őket mindennap, hiszen csak akkor tudnak segíteni nekünk.

Addig is nagyon örülünk, hogy részt vehetünk különböző vásárokon, hiszen ott találkozhatunk személyesen is. Egyre több natúr és csomagolásmentes boltban is elérhetitek termékeinket. Folyamatosan várjuk ilyen és hasonló üzletek jelentkezését.