Kopócs Éva portréAz egyszemélyes Maminvent márka mögött Kopócs Éva, végzettsége szerint angoltanár, fordító és andragógus áll, aki 2012-ben visszatért gyerekkori kedvenc elfoglaltságához, és elővette régi varrógépét, hogy újra színeket, anyagokat, formákat párosítson, régiből újat alkosson, akkor még csak három fiúgyermek mellett. Azóta a fiúk száma is nőtt eggyel, és a márka repertoárja is bővült. 
Az első években kizárólag újra-, illetve továbbhasznosított termékek készültek – táskák, ékszerek, egyéb kiegészítők, fókuszban az anyukák és kisgyermekek igényeivel. Kidobott, elfeledett, hibás textilek és ruhaneműk kapnak továbbra ilyenkor esélyt egy új életre az eredetitől nagyban eltérő felhasználási céllal, így például férfi nyakkendőből női fülbevaló, gyapjú kabátból hátizsák készül a Maminvent műhelyben.
Néhány éve a valódi bőr is felbukkant az alapanyagok között. Ezek a bőrök mind korábbi kollekciók megmaradt darabjai, és gyakran keverednek az újrahasznosított alapanyagokkal egy-egy termék elkészítésekor. 
A zero waste jegyében az egészen kicsi bőrmaradékok is kincsnek számítanak, hiszen csodás ékszerek készülhetnek belőlük, gyakran workshopok keretében.
Tervezéskor nagy hangsúly esik a multifunkcionalitásra, ezért például a táskák nagy része különböző igényekhez szabható, variálható darabok, és többféle módon hordhatóak. 
A folyamatos változások között egy dolog változatlan: minden Maminvent termékről elmondható, hogy az alapanyag beszerzésétől a termékfotókon, a webáruház működtetésén keresztül a postázásig minden egy kézben összpontosul, így őrizve és felügyelve a márka integritását és minőségét.