Porkoláb Gyöngyi hosszú évek óta kulcsfontosságú szerepvállója Debrecen kulturális életének. Számos program és brand fűződik a nevéhez, melyeknek kitalálója, szervezője, és koordinátora is egyben. Fontosnak tartja a civilek támogatását, az értékek felkutatását, támogatását, a betegek szenvedéseinek enyhítését, a társadalom új kihívásaira választ adó utak keresését.
Négy gyermekes anyaként közösséget tud vállalni a nőket érintő ügyekkel, ezért is segíti első perctől a CSAK Design vásárok szervezését és közösségépítését, hiszen a platform nagy részét család mellett működő nők alkotják.
Írásaiban a mindennapok apró mozzanataiból kiindulva tanulságos, elgondolkodtató, vagy éppen szívfacsaró történetekkel találkozunk, rádióműsoraiban pedig a közélet olyan szereplőivel beszélget, akik Gyönygi mikrofonja előtt kevésbé ismert oldalukat is feltárják, bepillantást nyerhetünk a magánéletükbe, és az általuk elmesélt történetek erőt adhatnak a hallgatóknak.
Gyöngyit különös kapcsolat fűzi a város legismertebb írónőjéhez, Szabó Magdához, akit volt szerencséje személyesen is ismerni. Évek óta szervez az írőnő élete köré kerekasztal beszélgetéseket, legújabban pedig a Magda, a Szabó című színdarab létrehozatalában produkciós vezetőként mutatkozik be új oldaláról.

Gyöngyi szerepvállalásait és munkásságát az alábbi linkeken keresztül követheti:

https://www.facebook.com/hospicedebrecen/
http://apamondta.hu/
https://www.facebook.com/csakegyno.hu/
https://www.facebook.com/csakdesign/
https://youtu.be/fPzVwaa1JGQ