A MÁRKÁRÓL

A WEALL slow fashion márka az egyediséget kedvelő nőkhöz szól, akik a tudatos választást a személyiségük részeként kezelik. A kollekciók a fenntartható tervezés szempontjait figyelembe véve készülnek, és a hétköznapi, urbánus eleganciát képviselik.

Törekszünk a ruhadarabok használati értékének és időtartamának növelésére. Multifunkcionális darabjaink természetes alapanyagból készülnek, az igényeknek megfelelően jól kombinálhatóak, így a street és business look-on keresztül az alkalmi megjelenésig számos funkcióban megállják a helyüket.

A szezonális kapszulakollekciók kis modell számot jelentenek. Ezen felül a túltermelés és a raktárkészlet felhalmozódás ellensúlyozása céljából limitált, maximum öt darabos szériákat gyártunk. Célunk a hulladéktermelés minimumra csökkentése, a megfelelő zero waste gyártási mód kidolgozása a termék-életciklus figyelembevételével.

Jelenleg a szezonok összevonásával egy éves, összevont kollekció létrehozásával kísérletezünk, emellett a körforgásos dizájn modelljének tervezési- és gyártási fázisba való integrálásával foglalkozunk.

Balogh Dóra portréA TERVEZŐRŐL

Balogh Dóra tanulmányait a Nyíregyházi Főiskola környezetkultúra szakán végezte, és szerzett Környezettervező- Environmental Designer diplomát. Két mester diplomáját a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Divat-és textiltervező művész és Design-és vizuálisművészet- tanár szakjain szerezte. Debrecenben él, a Kós Károly Művészeti Szakgimnáziumban divat-és stílustervező óraadó művésztanár, a Debreceni Egyetem Irodalom-és Kultúratudományok Doktori Iskola Mediális Kultúratudomány alprogramjának PhD hallgatója. Kutatási témája divatelméleti megközelítésből a tervezői magatartás és értékközvetítés.

A WEALL slow fashion divatmárkát 2017- ben alapította. A márkadarabok Budapesten, Győrött, Szegeden és Dunaszerdahelyen kaphatók.

Szervező tagként közreműködött a debreceni CSAK Design vásár alapítási munkálataiban és két évig működésének koordinálásában. A Fashion Revolution Hungary Team és a Nemzeti Divat Liga rendes tagja, 2020- tól a Nemzeti Divat Liga megbízásában Educational Coordinator, a körforgásos divatot képviselő Rename Fashion brand megbízott tervezője.